Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder svlade is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

U Stocu održana sjednica Vlade HNŽ-a

[sigplus] Critical error: Image gallery folder svlade is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

XXIII sjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije održana je danas u 11:00 sati, u Salonu općine Stolac. Prije sjednice predsjednik Vlade gosp. Denis Lasić sa ministrima posjetio je „Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba Stolac“.


Predloženi dnevni red sadržavao je 13 točaka, a jedna od točaka bila je i informacija o stanju u ustanovi „Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba sa invaliditetom i drugih osoba Stolac“. Po ovoj točci dnevnog reda načelnik općine Stolac gosp. Stjepan Bošković izvijestio je članove Vlade o zaključcima sa sastanka između predstavnika općine Stolac i Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi, na kojem su se partnerske strane obvezale da svatko u sklopu svojih ovlaštenja poduzme odgovarajuće radnje kako bi se stvorili uvjeti za početak rada Doma. V.d. ravnatelj Nikica Markić podnio je izvješće o trenutačnom stanju ustanove od čega je važno istaknuti da dug ustanove prema radnicima i dobavljačima iznosi oko 100 000,00 KM, te je Vladi predložio mjere koje je potrebno realizirati kako bi se Dom stavio u puni kapacitet.

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi dr. Mladen Bošković je u svom izlaganju  rekao da će se realizacijom preuzetih obveza Ministarstva i Općine stvoriti uvjeti za početak rada Doma, također je obrazložio značaj ove ustanove za općinu Stolac.

Vlada je usvojila zaključak kojim podržava mjere za početak rada Ustanove. Ovo je prvo radno gostovanje Vlade u jednoj od općina HNŽ-a.

 


 

 

{slike}svlade{/slike}