Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Najava: U petak i subotu u Stocu 4. po redu SMART Fest

SMART fest (Stolac Music and ARTs festival) je spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. Težnja festivala je da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca. Poseban naglasak festival stavlja na interakciju, uključivanje i sudjelovanje mladih kroz različite programske sadržaje.


 

Ovogodišnji festival će se održati 14. i 15. lipnja, na više lokacija u gradu Stocu. Festival će započeti streetart radionicom koju realizira mladi stolački umjetnik Srećko Babić uz pomoć svojih kolega sa Akademije likovnih umjetnosti iz Širokog Brijega, u kojoj će sudjelovati učenici stolačkih osnovnih i srednjih škola. Cilj radionice je promoviranja ulične umjetnosti, koristeći potencijal i kreativnost mlađe populacije, koja će ukrašavanjem pročelja i zidova, grad pretvoriti u galeriju na otvorenom.

Službeno otvaranje festivala započet će još jednom suradnjom Udruge sa učenicima Srednje škole Stolac, gdje će se održati premijera kratkometražnog filma koji će biti finalni proizvod filmskih radionica koje će sa učenicima u razdoblju od ožujka do lipnja održati mladi stolački redatelj i član Udruge Zdravko Terkeš.

Nakon toga slijedi hit predstava „Ne igraj na Engleze“, Narodnog pozorišta iz Mostara, koja na zanimljiv, ozbiljan, ironičan i duhovit način govori o jednoj od najvećih pošasti bh. društva – kockanju, odnosno ovisnosti o klađenju.

Za kraj večeri posjetitelji će se moći opustiti uz koncert popularnog benda Diktatori iz Splita, koji su ostavili odličan dojam na publiku na SMART festu 2017., kao prateći bend Marijana Bana, a ove godine će nam prirediti samostalni koncert sa najvećim hitovima regionalne glazbe. Za nastup Diktatora zagrijati će nas mladi stolački glazbenici Emma i Ivan.

Drugi dan festivala započet će druženjem sa djecom. Predstavu za najmlađe "Autostopom kroz glumu", izvest će glumci Malog teatra iz Mostara.

Festival završava velikim koncertom koji započinje nastupom mladog i perspektivnog benda „Nešto između“ iz Mostara koji je će se publici predstaviti obradama popularnih rock hitova ali i svojim autorskim pjesmama. Nakon toga će nastupiti jedan od najboljih hrvatskih rock bendova, miljenici glazbenih urednika i publike te jedan od koncertom najatraktivnijih bendova u regiji - Opća opasnost, čime će završiti četvrti po redu SMART fest.