Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Održana druga sjednica Gospodarskog savjeta Stoca

Gospodarski savjet Općine Stolac održao je svoju drugu sjednicu na kojoj je predstavljena Informacija o napretku ostvarenom u procesu regulatornih reformi i unapređenja poslovnog ozračja u okviru Projekta LIFE, koji implementira Međunarodna financijska korporacije (IFC), a financira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva.

 

Načelnik Općine i predsjedavajući Savjeta g. Bošković je najavio značajna unapređenja za gospodarstvo u narednim danima, jer je pri kraju uspostava novog regulatornog okvira općine, te pojasnio da su stručnjaci IFC-a analizirali stanje svih administrativnih procedura, sačinili detaljan prijedlog usklađivanja postupaka i njihove racionalizacije, što će se značajno odraziti na unapređenje poslovnog okruženja i povećanje investicija u općini. Najavio je skoro pokretanje E-registra svih postupaka koje općina provodi. Projekt LIFE se posebno bavi sistemom upravljanja rada sa investitorima, pri kraju je izrada i Investicijskog profila Općine, dok su evidencija postojećih investitora i postinvesticijska podrška već uspostavljene. Nakon razmatranja dostavljenih informacija, Savjet je pozdravio ostvareni uspjeh na provođenju reformi, zatražio da općinska administracija nastavi izvještavati Savjet o sljedećim aktivnostima na provođenju reformi i projekta LIFE. Nakon razmatranja ove točke, Savjet je usvojio i prijedlog plana rada za 2019. godinu.


Gospodarski savjet Općine Stolac je formiran na inicijativu načelnika Općine, a okuplja najutjecajnije predstavnike privatnog sektora, čija su poduzeća nositelji gospodarskih aktivnosti u Stocu. Formiranje Gospodarskog savjeta i njegov rad podržan je Projektom privlačenja investicija i unapređenja poslovnog okruženja na lokalnom nivou (LIFE).