Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Obavezna preventivna deratizacija u Stocu 26. i 27. listopada

Iz Zavoda za javno zdravstvo Hercegovačko-neretvanske županije obavještavaju da je u tijeku druga faza obavezne preventivne deratizacije. Cilj akcije je smanjenje broja glodavaca na biološki podnošljiv nivo za održavanje povoljne epidemiološke situacije na području županije. Provođenje deratizacije u općini Stolac održat će se 26. i 27. Listopada 2018.

 

 

Ova akcija će se provoditi postavljanjem otrovne mase na javne i zelene površine u pojasu gradskih i prigradskih naselja, obale rijeka, kanalizacijske šahtove, deponije čvrstog otpada, groblja, ruševne objekte, obrazovne i zdravstvene ustanove, vjerske i druge javne objekte.


Deratizacija se provodi suvremenim i efikasnim sredstvima za uništavanje glodavaca a postavljeni mamci su OTROV. Moli se stanovništvo da otrove ne diraju i ne pomjeraju sa postavljenih lokacija.


Mole se vlasnici životinja da u periodu provođenja deratizacije, životinje drže zatvorene ili pod nadzorom.


Iz Zavoda za javno zdravstvo pozivaju sve subjekte na suradnju pri izvođenju deratizacije kako bi bila provedena što kvalitetnije i s očekivanim učinkom kako bi se zaštitilo zdravlje stanovništva.