Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Predstavnici JU Radimlja i UG Neveš u posjeti Općini Bač

Predstavnici JU Radimlja i UG Neveš su od 11. do 14. listopada boravili u radnoj posjeti Općini Bač u Srbiji. Ovoga puta, Bač je bio domaćin Međunarodnog projekta 5. susreta članica Mreže „I care for Europe...“

 

 

Predstavnici Općina Stolac i Čapljina iz Bosne i Hercegovine, Općina Rakovica i Grada Raba iz Hrvatske, Općina Aquileia i Recanati i Grada Tarcenta iz Italije, te predstavnici Općine Piran iz Slovenije tijekom četiri dana susreta imali su priliku upoznati se s bogatom materijalnom i nematerijalnom kulturnom baštinom Bača i njegove okolice.

I na ovom susretu prezentirana je bogata kulturno-povijesna materijalna i nematerijalna baština Općine Stolac kroz prezentacije naših jela, običaja, folklora i turističkih potencijala.

Opći cilj projekta je razvijanje osjećaja za europski identitet i teritorijalnu jedinstvenost, a sve kroz djeljenje zajedničkih vrijednosti, povijesti i kulture između korisnika koji dolaze iz četiri različite europske zemlje. Slogan ovogodišnjeg projekta „Naše današnje evropske tradicije su migrirajuće kulture prošlosti“, što je i poveznica s nizom aktivnosti koje su ove godine slavile europsku, nacionalnu, regionalnu i lokalnu raznoliku kulturnu baštinu. Naime, 2018. godina je godina Europske kulturne baštine.