Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Općina Stolac dobila bespovratna sredstva za unaprjeđenje infrastrukture u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo

U sjedištu Vlade Federacije BiH, Amir Zukić, federalni ministar razvoja, poduzetništva i obrta potpisao je ugovore s dvadeset jedinica lokalne samouprave iz FBiH, kojima je u okviru projekta izgradnje poduzetničkih zona dodijeljeno 3.747.462,41 KM.


Među dvadeset općina čiji je projekte prihvatilo Ministarstvo je i Općina Stolac, a u skladu s potpisanim ugovorom Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta dodijelilo je Općini Stolac bespovratna namjenska sredstva u iznosu od 140.000,00 KM za realizaciju projekta „Izgradnja komunalne infrastrukture i izrada promocije u Gospodarsko-poslovnoj zoni Hodovo“ čija je ukupna vrijednost 200.000,00 KM.

 

U ime Općine Stolac spomenuti ugovor s Federalnim ministarstvom razvoja, poduzetništva i obrta potpisao je pomoćnik načelnika Tihomir Perić, a današnjem potpisivanju ugovora između Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta i dvadeset jedinica lokalne samouprave iz Federacije BiH nazočio je i premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

Dvadeset jedinica lokalne samouprave odobrena sredstva usmjerit će na izgradnju nove i unapređenje postojeće infrastrukture u okviru gospodarskih zona na svom području, kao preduvjet za ekonomski rast i zapošljavanje na lokalnom nivou.

Jedinice lokalne samouprave kojim su odobrena sredstva su: Tešanj, Široki Brijeg, Novi Travnik, Stolac, Donji Vakuf, Doboj-Jug, Jablanica, Gradačac, Čitluk, Kiseljak, Čapljina, Zavidovići, Mostar, Žepče, Bihać, Bosanski Petrovac, Kalesija, Usora, Grude i Čelić.