Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Momčad Stoca osvojila Ligu mjesnih zajednica općine Stolac

Momčad Stoca novi je pobjednik Lige mjesnih zajednica općine Stolac. Finalni se susret odigrao u subotu na Sportskom centru Vidovo polje pred oko 1500 gledatelja.

 

 

 

Publika u Stocu imala je što vidjeti. Finale između Stoca i momčadi Burmaza/Bjelojevića bilo je tvrdo, dvije momčadi su bile slične kvalitete. Pobjednika u finalu odlučio je jedinim pogotkom na susretu Darko Raguž, inače futsal igrač HFC Zrinjski Mostar. On je zabio pogodak s nekih 15-ak metara, iznenadio je protivničkog vratara Antu Vujinovića, kojeg su možda u tom trenutku i zaklonili njegovi suigrači. Bio je to i jedini pogodak u finalu, ali utakmica nije bila bez prilika. Oba sastava imala su svoja razdoblja bolje igre, ali na kraju je pobjeda Stoca bila zaslužena.

Inače, Liga MZ općine Stolac ove je godine imala rekordan broj momčadi. Nastupilo ih je 15, što je za dvije momčadi više nego prošle godine. Prvo se igralo po skupinama, tri skupine su imale po četiri momčadi, dok je jedna skupina imala tri momčadi. Po dvije najbolje momčadi iz svake skupine prošle su u nokaut fazu.

Za najboljeg igrača lige proglašen je Darko Raguž iz pobjedničke momčadi, dok je najbolji strijelac njegov brat Marko Raguž, a za najboljeg vratara proglašen je Ante Vujinović (Burmazi/Bjelojevići).

- Liga je ove godine na jednoj višoj razini. Popravila se masovnost kako u broju momčadi tako i oko terena. U gledalištu smo imali na najslabije posjećenim utakmicama i po 300 gledatelja, nokaut fazu pratilo je u prosjeku nešto manje od 1000 gledatelja, dok je posjet u finalu na SC Vidovo polje bio rekordan. Samim tim jako smo zadovoljni natjecanjem koje je trajalo 11 dana, a moramo istaknuti iskrenu podršku Općine i naših sponzora bez kojih se ova priča ne bi nastavila ovako razvijati - kazao nam je Zoran Biletić ispred organizacije Lige MZ općine Stolac.

Svečanost Osim seniorskog turnira, odigran je i turnir za mlađe kadete. Slavila je momčad Rivina, nakon penala, protiv momčadi Aladinića. Treće mjesto u toj konkurenciji osvojila je momčad Vidova polja.

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković podijelio je pehare svim pobjedničkim momčadima, kao i najboljim pojedincima u objema konkurencijama. Nakon natjecanja cijela priča je zaključena prigodnim druženjem sudionika i publike.