Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Općina Stolac nastavila program postinvesticijske podrške gospodarstvenicima

Predstavnici općine Stolac i Međunarodne financijske korporacije (IFC) jučer su posjetili još dva poduzeća i time nastavili aktivnosti u sklopu Programa postinvesticijske potpore u okviru Suradničke mreže, mreže institucija na svim razinama vlasti uspostavljene u cilju pružanja potpore investitorima u prevladavanju administrativnih barijera u realizaciji njihovih poduzetničkih ideja.

 

Želja je uz aktivnu komunikaciju s gospodarskim subjektima dati potporu realizaciji postojećih investicija u cilju ohrabrivanja budućih investitora da slijede njihov smjer.

Ovoga puta su posjećena poduzeće Macom d.o.o. Hodovo - koje se bavi proizvodnjom artikala od plastičnih masa; čaša, kutija, otvarača i sl , te poduzeće “Eso Promet” d.o.o. koje se bavi trgovinom, ugostiteljstvom te proizvodnjom i preradom mesnih proizvoda.

Predstavnici ovih poduzeća razgovarali su s općinskim službenicima o njihovom poslovanju i otvorenim pitanjima s kojima se svakodnevno suočavaju te načinu na koji općinska uprava može konkretno pomoći u procesu otklanjanja uočenih barijera.

Pristupom u projekt LIFE Grupacije Svjetske banke općina Stolac priključila se i postala aktivni član Suradničke mreže. Grupacija Svjetske banke u suradnji s Veleposlanstvom Velike Britanije u okviru projekata privlačenja investicija i promicanja poslovnog ozračja na lokalnoj razini u BiH „LIFE“, pruža tehničku pomoć Suradničkoj mreži i Programu postinvesticijske potpore u Općini Stolac.