Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Svečano potpisana 53 ugovora o stipendiranju

Danas su  u Salonu općine Stolac svečano potpisani ugovori o dodjeli  stipendija za akademsku 2017/2018. godinu. Prije potpisivanja, prisutnima se obratio načelnik općine Stjepan Bošković. U svom govoru je izrazio zadovoljstvo zbog prilike da su se i u ovoj godini izdvojila sredstva za pomoć studentima sa područja općine Stolac.

 

„Ove godine stipendiju su dobila 53 studenta, nešto više nego prethodnih godina. Osigurali smo i ove godine isti iznos kao i prošle godine. Ovo je jedan oblik potpore i pomoći svim našim studentima da lakše završe fakultetsko obrazovanje, i budu na raspolaganju našoj Općini svojim akademskim znanjem, a sve u cilju razvoja naše općine kako bi zajedničkim snagama stvorili bolje uvjete života u općini Stolac“ studentima je poručio načelnik.

Stipendiju je u obliku jednokratne novčane pomoći u iznosu od 800,00 KM dobilo ukupno dobilo 53 studenata. Prije potpisivanja ugovora općinski načelnik je u svom uredu ugostio najbolje učenike četiriju škola sa područja općine Stolac.