Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder godisnjak2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Predstavljen Godišnjak Stolačko kulturno proljeće 2012

[sigplus] Critical error: Image gallery folder godisnjak2012 is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

U završnoj večeri manifestacije „Stolačko kulturno proljeće“ koju već 10 godina uspješno organizira Matica hrvatska Stolac u subotu je predstavljen deseti broj Godišnjaka za povijest i kulturu „Stolačko kulturno proljeće 2012“.

 


Kao i svake godine tako je i ove jedan dan namijenjen predstavljanju godišnjaka čitateljstvu. Godišnjak je predstavio glavni i odgovorni urednik Željko Raguž. On je ukratko predstavio sve radove i autore koji su sudjelovali u izradi. Radove za Godišnjak napisali su povjesničari, bivši vojnici, političari i ugledni znanstvenici

 

Prisutnima se obratio i dr. Mladen Bošković, predsjednik Matice hrvatske ogranak Stolac koji je naglasio da stolački matičari imaju mnogo prijatelja iz drugih krajeva koji su redoviti suradnici i posjetitelji ove manifestacije. Pozvao je okupljene, posebno mlade na aktivnije uključenje u izradi Godišnjaka za 2013. godinu. Za izradu godišnjaka ovakvog tipa teško se odlučuju i puno veće sredine od Stoca jer je za to potrebno mnogo truda i sredstava.

Ovogodišnji Godišnjak Matice hrvatske Stolac posvećen je ratnim događanjima 1992. godine u Stocu. Tako su prisutni imali priliku i pogledati 30-minutni film Stolac 1992. Film sadrži podatke koji prikazuju položaj stolačke općine u tim nemirnim vremenima.

Večer je glazbom uveličala vokalna skupina „Vidoštačka kraljica“.

{slike}godisnjak2012{/slike}