Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

U organizaciji Matice hrvatske Stolac održana prezentacija učeničkih radova

Matica hrvatska Stolac kao i prethodnih godina nastavlja sa svojom tradicijom prezentacije učeničih radova koji su pravi pokazatelj učeničkog rada i nastojanja da svoje teme izlože na što zanimljiviji i poučniji način. Tako je bilo i sinoć u prepunom Biskupijskom centru u Stocu gdje su  domaćini bili don Ivo Šutalo i Srednja škola Stolac, a svoje istraživačke radove predstavili su učenici dvaju osnovnih škola u općini Stolac, koje nastavu izvode na hrvatskom jeziku i učenici Srednje škole Stolac. Dobrodošlicu nazočnima poželio je predsjednik Matice hrvatske ogranank Stolac, dr. Mladen Bošković.

 

Prvu prezentaciju održali su učenici Osnovne škole Crnići a oni su govorili o „Posljedicama globalnog zatopljenja“. Osnovna škola Stolac ove se godine opredjelila za prikazivanje kulturne i prirodne baštine sa svojom temom „Stolac – Grad muzej“. Učenici Srednje škole Stolac retrospektivno su nas vratili na same početke rada ove ustanove.

Kao i svake godine nagrađeni su najbolji literarni radovi pisani za vrijeme božićnih blagdana a nagrade je uručio dr. Mladen Bošković. Na razini osnovnih škola prva mjesta u kategoriji od 1.-5. razreda osvojili su Ivano Raguž i Stjepan Markić, u kategoriji od 6.-9. razreda prvo mjesto osvojile su Nika Proleta i Anđela Vujnović, dok je prvo mjesto u kategoriji srednje škole pripalo Sari Pavlović.