Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Ambasadori pomirenja u Stocu

Ambasadori pomirenja, sudionici USAID-ovog projekta "re:Generacija", čiji je cilj osnažiti mlade u procesu zagovaranja pomirenja u svojim sredinama te im omogući pristup znanju i vještinama potrebnim za kreiranje ljepše i vedrije zajedničke budućnosti, u subotu su boravili u općini Stolac. Tom prigodom razgovarali su s načelnikom Stjepanom Boškovićem.


Zadatak ambasadora pomirenja u prethodnih nekoliko mjeseci bio je da kroz razmjenu iskustava, diskusije, panele te različite društveno-odgovorne aktivacije probude aktivizam i entuzijazam, naročito kod mlađih generacija i ukažu na važnost poštivanja, pomirenja i suživota među svim građanima u BiH.

Koliko su u tome uspjeli pokazat će dokumentarni film u režiji Emira Kapetanovića, čija se premijera očekuje u jesen. Film će, između ostalog pokazati da u BiH ima bar 200 primjera koji dokazuju da građani, unatoč svim podjelama, zajedno rade na boljoj BiH.

Osim aktivnosti ambasadora, zadatke u okviru projekta imali su i ostali sudionici podijeljeni u lokalne timove, koji su u svojim sredinama pokrenuli zanimljive inicijative u cilju povezivanja i motiviranja mladih na zajedništvo i suživot.