Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Potpisan ugovor za nastavak izgradnje vodovoda Dubravska visoravan - III. faza

Načelnik općine Stolac Stjepan Bošković potpisao je danas s direktorom poduzeća Eccon inžinjering d.o.o., Vlatkom Malićem ugovor o Izgradnji vodovoda Dubravska visoravan - III. faza. Ukupna vrijednost ugovora iznosi 486 104,98 KM, dok je rok izvođenja radova 260 dana.

 

Potpisanim ugovorom predviđen je nastavak izgradnje Dubravskog vodovoda od čvora 29 do čvora 33 (parcele preko kojih bi trebao proći cjevovod). Riječ je o III. fazi vodovoda Dubrave, nastavak od skretanja za Jasoč do Pilete u dužini od 2000 metara. Radit će se primarni, odnosno glavni distributivni cjevovod sa promjerom Fi 400 gdje bi se praktički spojili Dubravski vodovod koji je došao od strane Čapljine sa vodovodom Aladinići i Crnići. Izgradnjom će se osigurati dodatna količina vode koja je potrebna za vodoopskrbu pitkom vodom u najkritičnijim ljetnim mjesecima.

Stvorili bi se i uvjeti za izgradnju sekundarne mreže na ovom području kroz koji bi prošao ovaj glavni vod, a riječ je o naseljima Gornji i Donji Jasoč, mali Crnići, Kasarna, Pjana brda i dio uz magistralu do Pilete koji do sad nije pokriven vodovodnom mrežom.

Projekt „Izgradnja vodoopskrbnog sustava Dubrave III. faza“ je sufinanciran sredstvima Fond za zaštitu okoliša (www.fzofbih.org.ba) u iznosu 200 000,00 KM.