Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Općini Stolac donirano 15.000,00 KM za opremanje jedinica civilne zaštite

Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim općinama na području cijele BiH u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća, a posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Stolac od 15.000 KM za nabavku vatrogasne opreme i materijalno-tehničkih sredstava za potrebe Službe civilne zaštite.

 

Financijska sredstva su izdvojena iz ovogodišnjeg proračuna Općine Centar, s računa Civilne zaštite koja se redovno svake godine izdvajaju za podršku drugim lokalnim zajednicama u zaštiti i spašavanju od prirodnih i drugih nesreća.

Tim povodom pomoćnik načelnika za Civilnu zaštitu Općine Stolac Daniel Babić posjetio je Općinu Centar gdje je s načelnikom Nedžadom Ajnadžićem potpisao Ugovor o dodjeli financijskih sredstava.

Prilikom potpisivanja ugovora Babić je izrazio zahvalnosti Općini Centar i naglasio da to nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

- Teritorijalno Općina Stolac se nalazi na jugu BiH gdje je u ljetnom razdoblju česta pojava požara. Tijekom protekle godine registrirano je više od 200 požara različitog intenziteta. Zahvaljujući ovoj donaciji planiramo nabaviti specijalna vatrogasna odijela, namjensku obuću, naprtnjače za direktno gašenje požara na terenu, te crijeva za cisterne - dodao je Babić.

Ajnadžić je kazao da Općina Centar već godinama iskazuje senzibilitet posebno kada je riječ o lokalnim zajednicama koje su pretrpile prirodne nesreće i one kojima je zbog ograničenih financijskih sredstava potrebna pomoć.