Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Na Stolačku tarču stižu vitezovi iz Mađarske i Slovačke

Četvrti srednjovjekovni sajam ''Stolačka tarča''održati će se 18. i 19. svibnja na starom Vidoškom gradu iznad Stoca. Ovo je prva manifestacija takvoga tipa u Bosni i Hercegovini, koja je prošlih godina privukla veliki broj domaćih i stranih posjetitelja u Stolac. Za svibanjsku manifestacijunajavljen je bogat dvodnevni program, čiji sadržaji privlače i mlađu i nešto zreliju publiku.

 

Svečanim mimohodom viteških skupina, koji polazi iz centra grada, u petak, 18. svibnja u 16:00 sati označit će se početak manifestacije. Svečano otvorenje Stolačke tarče bit će na Starom gradu u 16:30 sati. Početak programa rezerviran je za mađarski ansambl Holloenekhungarica u 17:00 sati, nakon kojeg slijede stalni gosti stolačke Tarče plesna skupina Kontea.

Oba dana planirane su i različite radionice. Tako će posjetitelji Tarče  imati priliku nazočiti radionicama keramike, mačevanja te streličarstva. Posjetitelji će moći upoznati sve viteške skupine kroz njihove nastupe, a posebno će se predstaviti slovačka povijesna postrojba Ursus. U 19:30 sati, oba dana, održat će se bitke za Vidoški grad. U petak je to Bitka za hercegov grad, a u subotu Bitka dvije kule. Nakon bitki, oba dana, u 20:30 sati bit će upriličen Vatreni show, a nakon toga nastup DJ-a. Početak programa u subotu je u 17:00 h.

Cilj ''Stolačke tarče'' je oživljavanje prekrasne stolačke tvrđave koja je jedna od 30 nacionalnih spomenika na području Stoca.