Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Greška
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder radimljaposjet is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Sudionici znanstvenog skupa "Tihi pregaoci" oduševljeni posjetom općini Stolac

[sigplus] Critical error: Image gallery folder radimljaposjet is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

U sklopu 13. Znanstvenog skupa „Tihi pregaoci“ u Mostaru organiziran je posjet kulturno-povijesnim spomenicima općine Stolac za koju se baš zbog te prebogate kulturno povijesne baštine kažu da je muzej na otvorenom. Stoga brojni povjesničari te općenito turisti i izletnici rado pohode Stolac i tu pronalaze materijale i inspiracije za svoja istraživanja.

 

Cijenjene goste tj.sudionike skupa primio je načelnik općine Stolac Stjepan Bošković, a kroz bogatu povijesnu baštinu proveo ih je prof. dr. sc. Miroslav Palameta. Prva postaja bila je srednjovjekovna nekropola stećaka na Radimlji a onda i helenistički grad Daorson.

„Kao jedan od organizatora predložio sam posjet Općini Stolac i njezinim kulturno povijesnim spomenicima te na taj način promovirati ovu sredinu i sve ono što ona može ponuditi.Sami cilj ovog znanstvenog skupa otkrivati nepoznate pisce i krajeve pa onda i Stolac i njegovu povijesnu baštinu želimo još više približiti široj hrvatskoj javnosti.“-istaknuo je doc.dr.sc Josip Grubeša.

I akademik Radoslav Katičić zahvalio je domaćinu na izvrsnoj dobrodošlici u Stocu te u ime svih znanstvenika poručio kako je predivan osjećaj biti u Stocu za kojeg kažu da je mjesto bujne i bogate prošlosti te grad zaboravljenih naroda i junaka.Na kraju posjeta sudionici su se počastili tradicionalnim hercegovačkim jelima uz prelijepu rijeku Bregavu i šetnjom starom jezgrom Stoca. Organizator skupa: Hrvatski studiji sveučilišta u Zagrebu, Filozofski fakultet Sveučilišta u Mostaru, Hercegovačka franjevačka provincija.

 

{slike}radimljaposjet{/slike}