Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

U Stocu održana Dječja olimpijada univerzalnih škola sporta

Stolac je i ove godine, 9. prosinca, bio domaćin Dječje olimpijade univerzalnih škola sporta. Olimpijadu je organizirala Univerzalna škola sporta Stolac koja okuplja dječake i djevojčice od 5 do 12 godina. Na natjecanju je nastupilo oko 250 mališana, a osim škola iz Hercegovine prvi put je nastupila i univerzalna škola sporta Jump iz Herceg Novog.

 

Natjecanje su svojim nastupom otvorile stolačke mažoretkinje, a poslije je uslijedilo pojedinačno natjecanje dječaka i djevojčica koji su bili podijeljeni po godištima. Natjecali su se u tri discipline: trčanje na 40 metara, poligon spretnosti te skok u dalj.

Osim natjecatelja i njihovih trenera, sportska dvorana u Stocu bila je poprilično ispunjena roditeljima i znatiželjnim  sugrađanima. Bilo je jako zabavno i opušteno, s puno smijeha, a svaki dječji nastup nagrađen je velikim pljeskom. Osim pojedinačnih, svi su sudionici dobili zlatne medalje kao uspomenu.

Kako kažu organizatori, cilj okupljanja svih ovih škola u Stocu je prvenstveno bilo sportsko druženje te navikavanje djece na poraz i pobjedu kroz igru te upoznavanje mnoštva novih prijatelja s kojima se dijele zajednički interese, a to su natjecateljski duh, ljubav prema sportu te zdrav život.

Generalni sponzor ove manifestacije je Općina Stolac, a važnost projekta za djecu je prepoznalo i Ministarstvo prosvjete kulture i športa HNŽ-a.