Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

"Večer sjećanja" : Stolac odao počast žrtvama Vukovara i Škabrnje

U petak u 19,00 sati na centru grada kod spomenika hrvatskim braniteljima održana je  „Večer sjećanja“, prigodni program paljenja svijeća i molitve za sve nevine žrtve Vukovara pod motom: „Stolac – Vukovaru“.


 

 

Stočani su skupa s predstavnicima općinske vlasti, braniteljskim udrugama i mladeži upaljenim svijećama ispisali riječ VUKOVAR, a onda je stolački župnik don Rajko Marković predvodio molitvu za sve poginule i nestale Vukovarce, Škabrnjane i sve poginule i pokojne u našoj hrvatskoj povijesti, osobito za one koji su svoje živote utkali u našu slobodu.

 

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO HB podružnica Stolac i ove je godine organizirala putovanje u Vukovar. Bili su dio „Kolone sjećanja“ u povodu 26. obljetnice ratnog stradavanja Grada Vukovara i Škabrnje. Središnje obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Grada heroja i 26. obljetnicu ratnog stradavanja Vukovara počelo je okupljanjem i komemorativnim programom „Vukovar – mjesto posebnog pijeteta“ u blizini vukovarske bolnice, a potom se Kolona sjećanja uputila križnim putem do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata.

Svojim sudjelovanjem u Koloni sjećanja, željeli su zahvaliti hrvatskim braniteljima i odati počast i duboko se nakloniti svim nevinim žrtvama koji su svoju žrtvu položili na oltar domovine.