Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Udruga Hercegovački plodovi Mediterana na 13. Danima mladog maslinovog ulja u Vodnjanu

13. Dani mladog maslinovog ulja u Vodnjanu okupili su protekli vikend rekordan broj izlagača iz cijele Hrvatske, Italije, Slovenije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Srbije, a tijekom tri dana više od 20 tisuća posjetitelja i ljubitelja mladog maslinovog ulja posjetilo je sajam. Većina  izlagača su proizvođači maslinovih ulja, no ima tu i ostalih delicija te proizvoda koji se usko vežu uz maslinarstvo, maslinovo ulje, vrhunsku gastronomiju i autohtone proizvode.

 

Organizator manifestacije je Grad Vodnjan, a suorganizatori su Turistička zajednica grada Vodnjana, LAG južne Istra, udruga Agroturist Vodnjan, Poljoprivredna zadruga Vodnjan, dok su pokrovitelji Istarska županija, Ministarstvo turizma i predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović.


Na Danima mladog maslinovog ulja svoje proizvode predstavilo je oko 110 izlagača. Općinu Stolac predstavljao je Zoran Raič i udruga Hercegovački plodovi Mediterana. Na njihovom štandu bila je bogata ponuda raznih proizvoda naših prostora, te je i zainteresiranost posjetitelja bila velika. Uz poljoprivredne proizvode, na Sajmu su predstavljeni i turistički kapaciteti Hercegovine i Stoca.

 

Dani mladog maslinovog ulja pravo je mjesto gdje možete degustirati najbolja maslinova ulja šire regije. Brojni su izlagači koji su i ove godine sa svojim maslinovim uljima ušli u svjetski vodič ekstra djevičanskih maslinovih ulja Flos Olei 2018.