Kontakt info

Općina Stolac

Ulica kralja Tomislava b.b.

88360 Stolac BiH

Tel: 00387 36 853 101

Fax: 00387 36 853 229

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Login Form

Uručene nagrade najboljim izlagačima na sajmu Hercegovački plodovi Mediterana 2017

Drugi dan sajma "Hercegovački plodovi Mediterana" upriličena je dodjela nagrada izlagačima. Nagrade su podijeljene u tri kategorije: šipak, smokva i maslina, a uručene su i posebne nagrade za druge izlagače koji su pridonijeli sajmu sa svojim biljnim prerađevinama i ručnim radovima. Nagrade je uručio Željko Babić, dopredsjednik OV Stolac.


U kategoriji šipak nagradu za treće mjesto dobio je Sead Kajtaz (Mostar), drugo mjesto pripalo je "Nar gardenu" , dok je nagrada za prvo mjesto pripala Agromediteranskom fakultetu iz Mostara.

Nagradu za treće mjesto u kategoriji smokva je dobila Emira Žujo (Mostar), drugo mjesto osvojio je Meho Tuka (Bitunja), a prvo mjesto u kategoriji smokve osvojila je Poljoprivredna zadruga Frano Supilo (Dubrovnik).

Prvo mjesto u kategoriji masline pripalo je gospodinu Peri Miličeviću „Oliva d.o.o.“, nagradu za drugo mjesto dobio je  Slavko Ramljak (Granum, Čapljina), a nagrada za treće mjesto uručena je gospodinu Boži Šaltiću (Bar, Crna Gora).

U kategoriji meda i proizvoda od meda nagradu je dobio Sulejman Lapo, dok je najraznovrsniji  štand imala Hercegovačka kuća iz Trebinja
Posebne nagrade u kategoriji vino i sir osvojili su Vinarija Volarević iz Pruda i Perfet (Trebinje).

 

Spomenimo da su prvi dan sajma zatvorili popularni "Mejaši" a tokom čitavog trajanja sajma ulicama Stoca je vozio turistički vlakić, na odušavljenje velikih i malih Stočana. Sav prihod od vlakića uplaćen je za Anu Ritu Puljić.